Welcome Matrice Pilots!
Join our free DJI Matrice community today!
Sign up

X5 on DJI Osmo

Tex

Joined
Dec 8, 2015
Messages
1
Reaction score
0
Age
33
Hey to all.

DJI announced release of special X5/X5R-mount plate for OSMO(provides in stock with X3 camera).

It's hard not to notice that plates and mounts of X3 and X5 are almost the same as well as lock system.
I've tried to mount my X5 from Inspire to Osmo. Well, it suits, but lock doesn't work properly(half of the way). Anyway, it seems solid.

But I didn't turn it on. Little bit scary of possible consequnces))

So, can you tell me, will it work that way? Didn't find any info in the web. Only DJIs footage of X5R on Osmo.
 
Joined
Feb 3, 2015
Messages
111
Reaction score
57
See the Osmo forum section. Using the X5 on it precisely requires that adapter that isn't available yet.
 
Joined
Aug 2, 2014
Messages
62
Reaction score
13
Hey to all.

DJI announced release of special X5/X5R-mount plate for OSMO(provides in stock with X3 camera).

It's hard not to notice that plates and mounts of X3 and X5 are almost the same as well as lock system.
I've tried to mount my X5 from Inspire to Osmo. Well, it suits, but lock doesn't work properly(half of the way). Anyway, it seems solid.

But I didn't turn it on. Little bit scary of possible consequnces))

So, can you tell me, will it work that way? Didn't find any info in the web. Only DJIs footage of X5R on Osmo.

Autofocus works well on osmo with X5. IOS app is better than android app when a user x5 on osmo


Added my own party. used X5 on OSMO in a few weeks

 
Last edited:
  • Like
Reactions: damoncooper
Joined
Aug 2, 2014
Messages
62
Reaction score
13
Autofocus works well on osmo with X5. IOS app is better than android app when a user x5 on osmo
 
Joined
Nov 7, 2015
Messages
84
Reaction score
18
I don't think the X5 locks into and makes contact with the pins on the Osmo handle without an adapter. Mine didn't. I think airdrome probably made an adapter the allies the pins to make contact.
 
Joined
Aug 2, 2014
Messages
62
Reaction score
13
sorry my English! I just modified my osmo so that it fits the X5 and X3. It is very easy to do. I did this because I did not bother to wait for adapter plate of DJI.

X5 is fantastic on Osmo. But slightly shorter battery life. But I will order adapter plate when it arrives. But incredibly fun to test the X5. NB My Osmo is the last batch from DJI. Ordered Osmo without Gimbal.
 
Last edited:
Joined
Mar 20, 2014
Messages
340
Reaction score
171
Location
Boston, MA
sorry my English! I just modified my osmo so that it fits the X5 and X3. It is very easy to do. I did this because I did not bother to wait for adapter plate of DJI.

X5 is fantastic on Osmo. But slightly shorter battery life. But I will order adapter plate when it arrives. But incredibly fun to test the X5. NB My Osmo is the last batch from DJI. Ordered Osmo without Gimbal.

Any chance you could show a few pics of the adapter you made? Was it hard to build?
 
Joined
Nov 7, 2015
Messages
84
Reaction score
18
Airdrone, nice job on making it work. I am actually surprised that it functions. I have to assume that the X3 and X5 function using the same OS. Do you have AF and focusing?

I've been assuming that the adapter will be a bit more complicated and the center the weight directly over the handle and have a clip for the back of the X5 mount as is found on the Inspire.
 
Joined
Aug 2, 2014
Messages
62
Reaction score
13
Airdrone, nice job on making it work. I am actually surprised that it functions. I have to assume that the X3 and X5 function using the same OS. Do you have AF and focusing?

I've been assuming that the adapter will be a bit more complicated and the center the weight directly over the handle and have a clip for the back of the X5 mount as is found on the Inspire.
yes. it works with AF / MF. it seems in app.
 
  • Like
Reactions: damoncooper

Members online

Forum statistics

Threads
2,333
Messages
24,198
Members
4,414
Latest member
TimothyCob