Welcome Matrice Pilots!
Join our free DJI Matrice community today!
Sign up

Avionics error

Joined
Oct 27, 2021
Messages
1
Reaction score
0
Age
28
Helping a client with their M300 and will continually get the same error across multiple M300’s just by having the payload put into the drone (nothing electronically plugged in or turned on)

It comes back sometimes as an avionics error and sometimes as a sensor error?

Error number: 0x1610004a

Has anyone seen this error before?
 
Joined
Dec 21, 2021
Messages
1
Reaction score
0
Age
32
Location
Worland, WY
I just ran into this problem tonight when launching the Matrice 300 with a payload attached. (Do not know the exact name of the payload system we are running). I disconnected the payload system and it was perfectly fine. This is the first time I experienced the issue. Same exact error code.
 
Joined
Dec 13, 2021
Messages
3
Reaction score
0
Age
47
Helping a client with their M300 and will continually get the same error across multiple M300’s just by having the payload put into the drone (nothing electronically plugged in or turned on)

It comes back sometimes as an avionics error and sometimes as a sensor error?

Error number: 0x1610004a

Has anyone seen this error before?
So just by attaching a payload, you are getting an error message without plugging the payload in? You turn the drone on, with payload disconnected/unplugged but mounted, and you get an error message? Doesnt seem to make sense. Is any payload plugged in when you attach this one? Which payload is it?
 

Members online

Forum statistics

Threads
2,365
Messages
24,277
Members
4,474
Latest member
HaroldNok